Що ми знаємо про болгарський перець?
Походить рослина з Америки, але чомусь до неї приріс прикметник «болгарський». Відомо, що після відкриття цього заокеанського краю, дослідники привезли овоч до Іспанії, Португалії та Болгарії. Проте саме болгари серйозно зайнялися селекціонуванням перця. Можливо тому, в знак подяки, за ним і закріпилась така назва як «болгарський перець». Свого часу Болгарія стала одним з найбільших експортерів перцю. Так, у XIX столітті рослина потрапляє і на український стіл. Перець став улюбленцем серед народу і не дарма.
То чим же корисний цей плід?
Ви, мабуть,чули що рекордсменом за вмістом вітаміну С є не лимон чи смородина, а саме перець, зокрема червоний. Уявіть собі, в 40 г продукту міститься добова норма вітаміну С. Вражає, правда? Цікаво, що за своїми властивостями солодкий перець чимось нагадує шоколад. Він має здатність провокувати викид ендорфінів, так званих «гормонів радості», у кров. Але це дієтична рослина, зовсім не калорійна і в цьому її велика перевага.
Солодкий перець багатий на вітаміни та мікроелементи. До його складу входять:
Солодкий перець багатий на вітаміни та мікроелементи. До його складу входять:
-
Калій, Кальцій, Фосфор, Залізо, Магній.
-
Вітаміни групи В (В1, В2, В3, В5, В6, В9).
-
Рутин, який входить до складу групи вітаміну Р і відповідає за зміцнення стінок кровоносних судин та капілярів.